Brandsikker Sommer

Vi nyder når solen står højt på himlen, men når det er over en længere periode, bliver det tørt i naturen, og dermed en øget risiko for naturbrande.

Når tørken indfinder sig mærker vi en stigning i antallet af udrykninger. Men i stedet for at slukke ildebrand, vil vi gerne hjælpe dig med gode råd til, hvordan du undgår brand i naturen. Derfor har vi udarbejdet kampagnen Brandsikker Sommer, hvor vi sommeren igennem hjælper borgere og virksomheder i Nordjylland  med brandsikre råd.

 

Sol og sommer med flere udrykninger
Efter mange solrige sommerdage, skal der en stor mængde regn til at gennemvæde naturen. Derfor skal du være forsigtig med åben ild. Mange sommerbrande opstår nemlig på grund af ubetænksomhed med aske fra brændeovn, henkastede cigaretskodder, ukrudtsbrænder, grill eller når der laves bål. På den baggrund vil vi gøre dig parat til en brandsikker sommer, derfor:

  • ÅBEN ILD MED FORNUFT 
  • HOLD ALTID OPSYN
  • SLUK SIDSTE GLØD INDEN DU GÅR

Hvordan følger du med i kampagnen
Hvis du ikke allerede følger Nordjyllands Beredskab på Facebook, så vil det være en fordel at gøre det nu, hvis du ikke vil gå glip af en masse gode råd til at undgå at starte en brand i naturen. For det er her du kan følge vores kampagne Brandsikker Sommer i hele sommerperioden.

Hvad gør du hvis uheldet alligevel er ude?

  • FÅR DU BRUG FOR AKUT HJÆLP, RING 1-1-2

Bliv rolig i røret - brandvæsenet er på vej! For få sekeunder efter du har ringet op til alarmcentralen, er vi alarmeret og på vej. Operatøren vil ofte fortsætte med at stille dig spørgsmål, som kan være vigtige oplysninger for os. Ligesom det også vil være en stor hjælp, hvis der er en til at tage imod brandvæsenet når vi kommer.

Installer med fordel "112 app", og brug den hvis du befinder dig et sted, hvor du ikke kan oplyse alarmcentralen om den præcise adresse. 112 app sender dine positionsoplysninger til alarmcentralen, så snart du ringer op med den. Den hjælper os, når vi skal hjæpe dig.