Brandsikker Sommer

Vi nyder når solen står højt på himlen, men når det er over en længere periode, bliver det tørt i naturen, og dermed bliver der en øget risiko for naturbrand.

Når tørken indfinder sig mærker vi en stigning i antallet af udrykninger. Men i stedet for at slukke ildebrand, vil vi gerne hjælpe dig med gode råd til, hvordan du undgår brand i naturen. Derfor har vi udarbejdet kampagnen Brandsikker Sommer, hvor vi sommeren igennem hjælper borgere og virksomheder i Nordjylland med brandsikre råd - og opfordrer til at tænke før du tænder.

 

Sol og sommer med flere udrykninger
Når vi har haft en længere periode uden regn og måske mange solrige sommerdage, skal der en stor mængde regn til at gennemvæde naturen. Derfor skal du være forsigtig med åben ild. Mange sommerbrande opstår nemlig på grund af ubetænksomhed med aske fra brændeovn, henkastede cigaretskodder, ukrudtsbrænder, grill eller når der laves bål. På den baggrund får vi hvert år flere udrykninger til brand forårsaget af uforsigtighed med åben ild. Derfor vil vi hjælpe dig til, at få en brandsikker sommer og følge rådene:

  • ÅBEN ILD MED FORNUFT 
  • HOLD ALTID OPSYN
  • SLUK SIDSTE GLØD INDEN DU GÅR

Hvordan følger du med i kampagnen
Hvis du ikke allerede følger Nordjyllands Beredskab på Facebook, så vil det være en fordel at gøre det nu. Så går du ikke glip af de gode råd til, hvor du undgår at starte en brand i naturen, hvis du følger med i vores kampagne Brandsikker Sommer.

Hvad gør du hvis uheldet alligevel er ude?

  • FÅR DU BRUG FOR AKUT HJÆLP, RING 1-1-2

Kort tid efter du har ringet op til alarmcentralen, er vi på vej. Operatøren vil stille dig spørgsmål, som kan være vigtige oplysninger for os. Ligesom det også vil være en stor hjælp, hvis der er en til at tage imod brandvæsenet når vi kommer.

 

Få gode råd til en brandsikker sommer fra Nordjyllands Beredskab herunder:

 TV2 NORD

 Nationalpark Thy TV

Finde rådene om:

Ukrudtsbrænder

Halmoplag 

Brug af maskiner i høsten

Grill

Bål